‘Hoe duurzaam bent u zelf?’

Onlangs startten we een van onze mediatrainingen met een persoonlijke vraag aan één van de deelnemers, namelijk ‘Hoe duurzaam bent u zelf?’ De reactie van de deelnemer was zo uitgebreid (en onthullend over het gebrek aan groene gewoontes, maar dat terzijde) dat we bijna een zoektocht moesten starten naar de verdwenen regie van het gesprek. Een krachtig mediaoptreden vereist duidelijk meer dan het vriendelijk beantwoorden van vragen. Het is een beetje zoals regisseur zijn van uw eigen film, waarbij u zorgt dat elke zin en elk gebaar bijdraagt aan de juiste overdracht van het script.

krachtig mediaoptreden

Touwtjes in handen

Wanneer u de touwtjes stevig in handen heeft tijdens een interview, dan opent u de deur om uw verhaal te vertellen op úw manier. U behoudt de controle, net zoals een piloot die niet toelaat dat een paar lichte turbulenties de koers van zijn vlucht beïnvloeden.

Meer dan een avondje oefenen

Deze regiekunst op het podium van de media vraagt om meer dan een avondje oefenen; het is een mix van de juiste woordkeuze, lichaamstaal en het vermogen om de scherpste vragen te pareren zonder een beat te missen. Beschouw het als een masterclass in het bewaren van uw kalmte, zelfs als de journalisten zo heetgebakerd zijn dat ze rechtstreeks uit de oven lijken te komen.

Word uw eigen regisseur

Geïnteresseerd in hoe u deze regisseursstoel kunt claimen? Laat ons u begeleiden met een mediatraining op maat, en word de regisseur van uw media-optredens. Neem contact op en laat ons samen de controle grijpen in de wervelwind die de media heet.