Reageren op negatieve publiciteit: als uw imago een taart in het gezicht krijgt

Hoe te reageren op negatieve publiciteit: als uw imago een taart in het gezicht krijgt?

Negatieve publiciteit kan aanvoelen als een onverwachte taart in het gezicht middenin een vrolijk feest. Hoewel dit in eerste instantie schrikken is en voelt als een deuk in uw imago, biedt het juist een perfecte kans om veerkracht en meesterschap in strategische communicatie te tonen. Mediatraining helpt u om uw gezicht weer schoon te vegen en deze plakkerige situaties om te buigen naar momenten waar uw organisatie juist sterker uitkomt.

Springplank voor een sterker imago

Bij Silent Speakers stomen we u klaar om deze ’taarten’ niet alleen gracieus te ontvangen, maar ze ook te gebruiken als springplank voor een sterker imago. We beginnen met het snel en transparant communiceren om de initiĆ«le ‘smet’ te stabiliseren. Vervolgens leren we u hoe u proactief de onderliggende oorzaken van de taartgooi-incidenten kunt adresseren en openlijk communiceren over de stappen die u onderneemt om toekomstige crises te vermijden.

Taartgezicht als verhaal van veerkracht en verbetering

Een belangrijk deel van mediatraining is het tonen van empathie en het begrijpen van de emoties van uw publiek, wat helpt bij het herstellen van vertrouwen en het versterken van uw relaties. Daarnaast richten we ons op het herformuleren van uw verhaal; we leren u hoe u van een taartgezicht een verhaal van veerkracht en verbetering kunt maken, en hoe u dit verhaal kunt gebruiken om uw reputatie opnieuw op te bouwen en te laten schitteren.

Smetteloze comeback

Dus, als u ooit een taart in het gezicht krijgt in de vorm van negatieve publiciteit, onthoud dan dit een kans is. Door de juiste crisiscommunicatie zorgt u voor een smetteloze comeback, zodat dat uw reputatie niet alleen hersteld wordt, maar sterker terugkomt dan ooit tevoren.