Wees rustig en vastberaden als een eend

In crisistijden lijkt de overheid vaak op een eend: ogenschijnlijk kalm aan de oppervlakte, maar ondertussen wordt er onder water flink gepeddeld om alles onder controle te houden. Als bestuurder of woordvoerder is het uw missie om zowel de rust als de vastberadenheid van die eend uit te stralen.

overheid in crisistijd

Schakelen zonder gespetter

Maar voorbereid zijn op een crisis vergt meer dan alleen rustig blijven drijven zoals onze vriend de eend; het vraagt om snel te kunnen schakelen onderwater, zonder dat het gespetter zichtbaar is. In onze mediatrainingen bij Silent Speakers duiken we daarom diep in de vijver van crisissimulaties. U leert niet alleen met de kalmte van een eend op het water te blijven, maar ook hoe u, onder diezelfde serene oppervlakte, effectief kunt navigeren door de onderstromen van lastige vragen en uitdagingen.

Vragenvuur

Onze speciale VragenVuur-methodiek zorgt dat u na de training behendig door het water klieft, zelfs wanneer de storm opsteekt. We rusten u uit met de vaardigheden om elke golf van kritiek te ontwijken en met sierlijke duiken onder de oppervlakte elke crisissituatie te meesteren, alsof het slechts rimpelingen zijn op uw kalme vijver.

Groeiend vertrouwen

Dit alles zorgt ervoor dat u zo professioneel en effectief communiceert dat het vertrouwen in uw organisatie niet alleen behouden blijft, maar zelfs kan groeien. Want onthoud: in tijden van crisis is een koel hoofd en een doortastende houding niet alleen uw beste verdediging, maar ook uw aanval.