Spreekt u zich uit of doet u dat niet? En als u dat doet hoe doet u dat dan? Gebeurt het u bijvoorbeeld wel eens dat andere mensen aan de haal gaan met uw goede ideeën? Dat anderen uw agenda bepalen? Dat mensen afspraken met u maken maar deze niet nakomen? Heeft u wel eens de neiging om lastige situaties of conflicten te vermijden? Wat doet u in dit soort gevallen? Laat u het allemaal over u heen komen, kiest u de frontale aanval of zegt u gewoon wat het met u doet? Mensen die assertief communiceren doen het laatste. Ze komen op voor zichzelf, geven hun mening of uiten hun gevoel zonder zich schuldig, beschaamd of onzeker te voelen. Als u assertief bent komt u dus op een goede manier voor uzelf op in situaties waarin uw wensen conflicteren met die van anderen.

Inhoud

Tijdens de training Assertief Communiceren leert u hoe u op een prettige manier voor uzelf kunt opkomen zonder dat dit ten koste gaat van anderen. U gaat aan de slag met hoe u zich kunt verweren tegen onterechte eisen of aanspraken van anderen, zonder daarbij de relatie onnodig te beschadigen. U leert nee te zeggen als de situatie daarom vraagt en u kunt dit volhouden. Daarnaast leert u rustig en duidelijk uw eigen grenzen aan te geven. U krijgt inzicht in verschillende soorten gedrag (sub-assertief, agressief, assertief). Aan het eind van de training weet u hoe u assertief kunt reageren als u weerstand ervaart bij mensen. U kunt assertief uiteenlopende gesprekken voeren en u durft nee te zeggen als de situatie daarom vraagt zonder schuldgevoel. Ook wordt u zich bewust van uw eigen (non)-verbale gedrag en het effect daarvan op anderen

Acteur

Wij bieden u de mogelijkheid om te oefenen met een trainingsacteur aan de hand van (eigen) situaties die om assertief gedrag vragen. Een deel van de oefeningen wordt live opgenomen met een camera waardoor u optimaal inzicht krijgt in uw huidige communicatieve gedrag en u volop de mogelijkheid krijgt om assertief gedrag te trainen.

Resultaat van de training Assertief Communiceren

Na afloop van de training bent u in staat om assertief te communiceren in uiteenlopende situaties. U kunt je op een rustige, duidelijk manier uitspreken zonder dat dit ten koste gaat van relaties met anderen.