Misschien vraagt u zich ook wel eens af hoe u mensen zover krijgt om bepaalde dingen te doen of juist te laten. Sinds mensenheugenis is een van de klassieke vragen; hoe krijg ik mensen zover om…… De kunst is om op een natuurlijke, authentieke manier mensen in beweging te krijgen. Of het nu gaat om collega’s, gasten, klanten of andere ‘stakeholders’, de vraag is simpelweg hoe u zaken voor elkaar krijgt. Hoe communiceert u met invloed en overtuigingskracht? Allereerst is daarvoor inzicht in invloed, macht, gezag en communicatie nodig. Daarnaast moet u goed op de hoogte zijn van de daadwerkelijke motivaties van mensen. Wat drijft mensen werkelijk?

Invloed uitoefenen betekent dat u zaken voor elkaar krijgt en relaties verstevigt zonder macht of positie te gebruiken. De ene mens is daar effectiever in dan de ander. Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat mensen effectiever zijn als ze makkelijk van communicatiestijl kunnen switchen en als ze daarbij ook nog binnen de stijl gebruik kunnen maken van alle gedragssoorten van die stijl. Klassieke manieren om invloed uit te oefenen zijn de zogeheten duw- en trekstijlen. Elke stijl heeft zijn kracht, maar ook zijn beperking. Het inzicht in de kracht en de beperking van die stijlen helpt mensen tijdig de goede stijl in te zetten. Allereerst dient u inzicht te krijgen in uw eigen invloedsgedrag.

Wat is uw invloedsstijl?

Uw persoonlijke communicatiestijl is een cruciale succesfactor als u invloed wilt uitoefenen. Als u mensen en situaties beïnvloedt gebruikt u daarvoor een bepaalde voorkeursstijl. Soms is deze persoonlijke invloedsstijl effectief, soms werkt deze stijl echter tegen u en merkt u dat u weerstand ondervindt. Dat komt omdat uw natuurlijk stijl niet aansluit bij de persoon of bij de situatie.Tijdens deze training ontdekt uw kracht en uw valkuilen waar het gaat om het beïnvloeden van anderen. U leert hoe u meerdere stijlen flexibel kunt inzetten waarmee u uw communicatieve bandbreedte aanzienlijk vergroot. Deze training staat dan ook helemaal in het teken van het vergroten van invloed, motiveren, inspireren en authentiek leidinggeven. U werkt samen met onze trainers en trainingsacteurs aan het verbreden en verdiepen van uw ‘personal performance’ in uiteenlopende omstandigheden. Tijdens deze maatwerktraining staat uw cases centraal waardoor het leerrendement zeer hoog is.

Programma (2 dagen)

Voorafgaand aan de ze intensieve tweedaagse training vragen wij u om feedback te verzamelen van mensen uit uw directe omgeving. Hoe zien zij u? Wat vinden zij van uw invloedsgedrag en stijl? Wat vinden zij effectief en wat niet? Op basis hiervan werkt u aan uw eigen leerdoelen en ontwikkelt u uw invloedsgedrag. Vervolgens gaat u praktisch aan de slag met onze trainers, trainingsacteurs en uw mede-cursisten. Met en van elkaar leren staat hierin centraal. Een aantal oefeningen nemen we op met een camera en analyseren we achteraf voor een optimaal leereffect. U kiest oefeningen die passen bij uw persoonlijke doel(en) waarbij u werkt in kleine groepen aan uw eigen praktijksituaties. U krijgt volop de mogelijkheid nieuw invloedsgedrag toe te passen. Dit levert waardevolle nieuwe inzichten en praktische handvatten op waarmee u in uiteenlopende situaties bewuster gebruik kunt maken van diverse invloedsstijlen.

Resultaat van de training Invloed en Overtuigingskracht

Aan het eind van de training Invloed en Overtuigingskracht staat sterker in uw schoenen waar het gaat om het voor het voetlicht krijgen van uw ideeën, het creëren van draagvlak en het constructief om kunnen gaan met weerstand. U heeft een helder beeld van wat het effect is van uw gedrag op anderen en hoe u flexibel om kunt gaan uiteenlopende situaties. U wint gemakkelijker het vertrouwen van andere mensen en u bent in staat om mensen te enthousiasmeren, te motiveren en te inspireren. Dit alles stelt u in staat om om effectiever te zijn in uw communicatie. U gaat gemakkelijker betekenisvolle, nieuwe, persoonlijke en zakelijke relaties aan en u bent in staat om bestaande relaties te verrijken.

Terug naar Communicatietrainingen

Uw persoonlijke communicatiestijl is een cruciale succesfactor als u invloed wilt uitoefenen. Als u mensen en situaties beinvloedt gebruikt u daarvoor een bepaalde voorkeursstijl. Soms helpt die stijl u automatisch. Maar soms kan uw communicatiestijl tegen u werken. Tijdens de training leert u effectief gebruik maken van ook andere communicatiestijlen.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe u alles uit uw presentatie kunt halen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Maak een afspraak