Communicatie is een cruciale succesfactor waar het gaat om contacten met klanten. Hoe communiceert u met klanten en met welk effect? Hoe gaat u om met kritische/ontevreden klanten? Interessant om te weten is dat klagende klanten uw beste ambassadeurs kunnen worden als u de klachten goed oplost ! Hoe krijgt u dat voor elkaar? Hoe staat het met uw eigen uitstraling? Blijft u vriendelijk en helpt u de klant verder? Hoe maakt u echt contact met een klant? Hoe kunt u uw klant positief beinvloeden met uw eigen gedrag? Tijdens deze training Klantgericht Communiceren ontwikkelt u de belangrijkste vaardigheden op het gebied van klantgerichtheid en bent u in staat een goede relatie met uw klant te op te bouwen en te onderhouden.

Effecten van de training Klantgericht Communiceren

De deelnemers:

  • beheersen de basisvaardigheden actief luisteren, interpreteren, de juiste vragen stellen, doorvragen en overtuigen;
  • kennen de kracht en de valkuilen van de eigen communicatiestijl en herkennen de communicatiestijl bij klanten;
  • weten wat het effect van deze persoonlijke communicatiestijl is op klanten;
  • zijn zich bewust van hun verbale en non-verbale communicatie in contacten met klanten;
  • kunnen de vraag achter de vraag achterhalen
  • weten hoe ze om moeten gaan met kritische/lastige/klagende klanten
  • weten hoe ze aandacht kunnen schenken aan de emoties van de klant
  • kunnen in lastige situaties de relatie met de klant behouden
  • kunnen elkaar feedback geven volgens de daarvoor geldende regels

Aanpak

Veel doen staat centraal tijdens deze intensieve, interactieve en praktische training Klantgericht Communiceren. De deelnemers krijgen direct inzicht in wat het effect is van hun communicatiestijl en wat dit betekent in de praktijk.

Trainingsacteur

U krijgt de mogelijkheid om te trainen met een professionele trainingsacteur als klant. De acteur geeft u op authentieke wijze verbaal en non-verbaal precies het gedrag terug wat u zelf teweeg brengt. Dit geeft u optimaal inzicht in uw communicatiekracht en ontwikkelpunten.

Intake

Vooraf vindt er een uitgebreide intake met de deelnemers plaats waardoor de training optimaal aansluit op de individuele leerbehoeften van de deelnemers. Ook vragen wij de deelnemers vooraf om voor hen relevante casuïstiek in te brengen.

Terug naar Communicatietrainingen

Hoe krijgt en behoudt u klanten? Hoe gaat om u om met uiteenlopende (kritische( klanttypen? U traint met een professionele trainingsacteur als klant. De acteur geeft u op authentieke wijze verbaal en non-verbaal precies het gedrag terug wat u zelf teweeg brengt. Uw gesprek wordt opgenomen met een professionele camera. Samen met de acteur en de trainer kijkt u terug en ontvangt u feedback en feedforward.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe u alles uit uw presentatie kunt halen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Maak een afspraak