Overtuigend communiceren is kritische succesfactor in organisaties. Bij communicatie gaat het niet alleen om wat er gezegd wordt maar misschien nog wel veel meer hoe iets gezegd wordt en wat het effect daarvan is op mensen. Hierbij speelt ook de non-verbale communicatie een cruciale rol!

Tijdens de training overtuigend communiceren krijgt u inzicht in (mis)communicatie en het (her)kennen van uw eigen communicatiestijl. Ook gaat u concreet aan de slag met de communicatieve vaardigheden waarnemen, interpreteren, luisteren, doorvragen, samenvatten en feedback geven. Daarnaast besteden we aandacht aan de essentiële rol van non-verbale communicatie. Tevens krijgt u de bijzondere mogelijkheid om uw communicatieve vaardigheden te oefenen met een trainingsacteur! Tijdens deze cameratraining ervaart u de kracht van uw eigen communicatie en het effect daarvan op anderen. Aan de hand van een communicatiestijlentest krijgt uw inzicht in zowel uw kwaliteiten als valkuilen in relatie tot communiceren met mensen, en gaat u vervolgens aan de slag gaat met het ontwikkelen van uw communicatieve vaardigheden.

Resultaat van de training overtuigend communiceren

  • u krijgt inzicht in en meer grip op de communicatievaardigheden waarnemen, interpreteren, actief luisteren, vragen stellen, doorvragen en samenvatten;
  • u kent uw eigen communicatiestijl(en);
  • u weet wat het effect is van deze persoonlijke communicatiestijl(en) op anderen (collegas, klanten, gasten, stakeholders)
  • u bent zich bewust van uw eigen verbale en non-verbale communicatie in uiteenlopende situaties en het effect daarvan op anderen mensen;
  • u kunt feedback geven en ontvangen volgens de daarvoor geldende regels;
Terug naar Communicatietrainingen

Tijdens deze cameratraining ervaart u de kracht van uw eigen communicatie en het effect daarvan op anderen. Aan de hand van uw eigen cases gaan we intensief aan de slag met de communicatieve vaardigheden die u wilt ontwikkelen.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe u alles uit uw presentatie kunt halen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Maak een afspraak