Wat is uw rol in een team? Kunt u goed samenwerken of werkt u liever alleen? In effectieve teams erkennen mensen elkaars rollen en maken daarbij optimaal gebruik van elkaars kwaliteiten waardoor er sprake is van positieve synergie. Het gevolg is dat het team als geheel meer bereikt dan de individuele teamleden afzonderlijk. Om dit te bereiken is in de eerste plaats inzicht nodig in de staat van teams in organisaties. Communicatieve vaardigheden zoals problemen oplossen, onderhandelen en conflicthantering helpen om een team op te bouwen of naar een hoger plan te tillen.

De training Teamontwikkeling geeft teams inzicht in waar ze staan op zowel individueel als teamniveau. Vanuit dit inzicht wordt de vertaalslag gemaakt naar het verbeteren van de teamprestaties.

Krachtiger samenwerken in teams is een praktische, interactieve teamtraining voor zowel nieuwe als bestaande teams in uiteenlopende organisaties. Door middel van allerlei leuke, zinvolle, interessante en bijzondere oefeningen waarbij de deelnemers met elkaar moeten samenwerken wordt de onderlinge band en daarmee het vertrouwen in elkaar sterker.

Inhoud: kenmerken van succesvolle teams, teamrolmanagement, teamontwikkeling en teamtesten.
Werkwijze: uiteenlopende groepsopdrachten en teamspel, met camera.
Effect: inzicht in kracht en valkuilen in eigen team plus de eigen rol daarin.

‘De trainer wist door de juiste vragen te stellen en zijn observaties te delen ons team een stuk dichter tot elkaar te brengen. Hoewel niemand het vooraf leuk vond, bleek achteraf de video-opname n grote aha-belevenis te zijn. Genoeg handvatten gekregen om er zelf mee verder te kunnen. Kortom: een goed bestede teamtrainingsdag !’

Terug naar Communicatietrainingen

Als team gaat u praktisch aan de slag met allerlei zinvolle, interessante en bijzondere oefeningen waarbij u en uw team nauw met elkaar moeten samenwerken. Dit verstevigt de onderlinge banden waardoor het vertrouwen in elkaar en het team groeit. Als team doet u bijvoorbeeld samen een teamtest waardoor direct een beeld ontstaat van de kracht en de ontwikkelpunten binnen uw team waarmee u direct aan de slag kunt. Ook besteden we bondig en op interactieve wijze aandacht aan de theorie met betrekking tot succesvolle teams.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe u alles uit uw presentatie kunt halen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Maak een afspraak