De media kunnen het imago van u en uw organisatie maken of breken. Als woordvoerder kunt u dus maar beter goed voorbereid zijn. Tijdens onze intensieve Mediatraining in Zeeland op onze trainingslocaties in Middelburg leert u om onder alle omstandigheden de regie te houden over uw kernboodschappen. U wordt stevig aan de tand gevoeld tijdens uiteenlopende (kritische) (crisis) interviews en vanzelfsprekend worden al uw media-optredens met een professionele camera opgenomen en na afloop grondig geanalyseerd. We trainen met kleine groepen waardoor u meerdere keren optreedt voor de camera.

Vanzelfsprekend kunt u ook individueel bij ons mediatrainingen te volgen. Onze mediatrainingen zijn puur maatwerk. Uw eigen actuele casuisitiek staat centraal. Vooraf vindt een uitgebreide intake plaats. Beleven staat centraal tijdens al onze intensieve, interactieve en praktische mediatrainingen. Als u bij Silent Speakers een mediatraining heeft gevolgd kunt u daarna kosteloos gebruik maken van mediacoaching zodat alles wat u geleerd heeft optimaal wordt geborgd in de praktijk.

Middelburg

Middelburg is ontstaan in de 9e eeuw toen de Vikingen op veroveringstocht Europa introkken. Als bescherming tegen de invallen van de landveroveraars wordt een ringwalburg opgeworpen, een vesting waaromheen een hoge aarden wal is gebouwd. Het is de ‘Middelste Burcht’ van Walcheren, het latere Middelburg.

Als de dreiging voorbij is, begint de burcht te profiteren van de gunstige ligging aan de rivier de Arne. Het ontwikkelt zich tot een levendig handelscentrum. Als Norbertijner monniken in de 12e eeuw een abdij in de vesting bouwen, vloeit daar een tweede bloeiperiode uit voort. In 1217 krijgt Middelburg stadsrechten.

Na de inname van Den Briel in 1572 blijft de bevolking aanvankelijk trouw aan de Spaanse koning, maar in 1574 moet ook Middelburg zich aansluiten bij Willem van Oranje. De Norbertijnen moeten vertrekken en de abdij valt in handen van het gewestelijk bestuur, dat er tot op de dag van vandaag nog steeds gehuisvest is.

VOC

Ten tijde van de VOC is Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. Scheepstimmerlieden bouwen in 200 jaar tijd ruim 300 nieuwe schepen op de scheepswerven en ook import en export van stoffen, thee en specerijen spelen een grote rol. In 1799 zijn de hoogtijdagen van de VOC echter voorbij. De compagnie is failliet en de Franse tijd begint. Dat doet de stad geen goed. De Fransen laten Middelburg begin 19e eeuw verpauperd achter en veel bouwwerken, stadswallen en stadspoorten verdwijnen. Toch staan er nog meer dan 1000 wettelijk geregistreerde monumenten overeind.

Tweede Wereldoorlog tot nu

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaat een groot deel van Middelburg in vlammen op door een bombardement. Door tijdig waarschuwen valt het dodenaantal relatief mee, maar de binnenstad ligt grotendeels in puin.

Er wordt besloten om de bestaande architectuur, waaronder het stadhuis, in de oorspronkelijke stijl te renoveren of te herbouwen. Hierdoor heeft Middelburg haar historische karakter kunnen behouden.

Studentenstad

Tegenwoordig wonen er in de gemeente Middelburg bijna 50.000 mensen. Het provinciaal bestuur is in de Zeeuwse hoofdstad gevestigd. Sinds de komst van de University College Roosevelt (UCR) in 2004 is Middelburg ook een echte studentenstad.