Ben Posthumus wordt regelmatig als ‘Silent Speaker’ gevraagd als (dag)voorzitter, spreker of presentator tijdens uiteenlopende bijeenkomsten. Zijn rol is die van advocaat van de duivel die met humor en op constructieve wijze kritische vragen stelt die mensen soms niet durven te stellen. Denk hierbij aan bijeenkomsten waar moeilijke boodschappen gebracht moeten worden en waar de nodige weerstand vanuit het publiek te verwachten is.

Silent Speakers werkt voor organisaties die moeten reorganiseren en die dit hun personeel moeten vertellen of gemeenten die zich geconfronteerd zien met kritische bewoners die zich tegen de plannen van de overheid keren. Van te voren bereidt u uw bijeenkomst samen met ons grondig voor. We brengen zorgvuldig vooraf samen met u de kansen en de risico’s in kaart. Wij krijgen vaak terug dat de door ons geleide bijeenkomsten constructief zijn verlopen en dat ondanks de te verwachten weerstand mensen de te nemen vervolgstappen met vertrouwen tegemoet zien. Wij realiseren ons altijd dat over het algemeen mensen moeite hebben met verandering vanuit het bekende fenomeen; je weet wat je hebt maar je weet niet niet wat je krijgt.

‘Wij vonden het voorzitterschap van Ben Posthumus (Silent Speakers) van grote meerwaarde tijdens onze personeelsbijeenkomst waar een forse reorganisatie werd aangekondigd. De gespreksleiding van Ben Posthumus had precies het effect waar we op hoopten; lekker vraag-gestuurd waardoor onze medewerkers actief uiteenlopende vragen durfden te stellen over de voor hen spannende toekomstige ontwikkelingen. Ben Posthumus leidt ontspannen en met humor zonder de rode draad te verliezen. Hij stelt de juiste vragen op het juiste moment, vat goed samen en schept vertrouwen als onafhankelijke gespreksleider.’