Silent Speakers is als media- presentatie- en communicatietrainingsbureau ruim 12 jaar toonaangevend in Nederland waar het gaat om maatwerk cameratrainingen op het gebied van mediatraining, overtuigend presenteren, debatteren, argumenteren en ‘personal performance’. Ook verzorgen wij met regelmaat meer generieke communicatietrainingen als professionele gesprekken voeren, assertief communiceren, vergaderen en besluitvorming. Silent Speakers traint resultaatgericht, no-nonsense en bovenal met humor en plezier !

Onze klanten zijn zeer divers varieerend van (semi)overheid, bedrijfsleven, tot onderwijsorganisaties en stichtingen. Wij werken met een hecht en compact team van professionals die hun sporen verdiend hebben binnen diverse branches. Wij staan voor een resultaatgerichte, no nonsense aanpak waarbinnen ook zelfrelativering, humor en plezier een prominente plaats innemen.

Dit vanuit de visie dat mensen optimaal leren als ze plezier hebben in wat ze doen en ontspannen kunnen leren van fouten. Onze trainingen worden gekenmerkt door persoonlijke aandacht en een praktijkgerichte benadering waarin humor, enthousiasme en zelfrelativering een prominente plaats innemen. Aan de andere kant wordt, wanneer dit nodig is, meer confronterende aanpak niet geschuwd.

Nadat mensen onze trainingen hebben gevolgd kunnen zij als ‘after-service’ altijd een beroep op ons doen. Bijvoorbeeld waar het gaat over feedback over media-optredens, communicatieadvies, ondersteuning bij crisiscommunicatie of andere voor de deelnemers relevante communicatiezaken.

Oprichter en eigenaar van Silent Speakers is Ben Posthumus (Groningen, 1965). Ben Posthumus studeerde Nederlands in Groningen en Communicatiemanagement aan Hogeschool Windesheim. Als strategisch communicatieadviseur en woordvoerder voor ondermeer Saxion Hogescholen, de gemeente Deventer, Emmen en diverse andere organisaties weet hij uit eigen ervaring hoe professionele communicatie strategisch ingezet kan worden binnen organisaties. Ben Posthumus werkte ook voor communicatiebureaus en als journalist.

Silent Speakers werkt samen met diverse professionals die hun sporen verdiend hebben binnen uiteeenlopende branches. Naast communicatietrainers zet Silent Speakers bijvoorbeeld ook regelmatig trainingsacteurs in om mensen op een constructieve manier een spiegel voor te houden over de manier waarop ze communiceren. Dit doen we zowel voor grote groepen als 1 op 1.