Journalisten van uiteenlopende media kunnen het imago van uw organisatie maken of breken. Als woordvoerder, bestuurder, manager of CEO namens uw organisatie kunt u dus maar beter goed voorbereid zijn. Tijdens onze intensieve mediatraining leert u om onder uiteenlopende omstandigheden de regie te houden over uw kernboodschappen. U wordt stevig aan de tand gevoeld tijdens uiteenlopende interviews.

Vanzelfsprekend nemen we al uw media-optredens gedurende de trainingsdag op met een professionele tv-camera! We trainen met kleine groepen waardoor u meerdere keren optreedt voor de camera. Er is altijd een mediatraining bij u in de buurt omdat Silent Speakers door heel Nederland trainingslocaties heeft; van Groningen tot Maastricht en van Enschede tot Rotterdam. Het is ook mogelijk om individueel bij ons mediatrainingen te volgen.

Onverwacht ‘in the picture’

Als onderdeel van onze mediatrainingen besteden we met name ook aandacht aan onverwachte situaties, waarbij ook uw organisatie in de spotlights kan komen te staan. Met de mogelijkheden die de huidige social media bieden staat u immers zomaar in ’the picture’. Goed nieuws is geen nieuws dus woordvoering is dan cruciaal. Hoe reageert u en uw organisatie hierop?

Doelgroepen voor onze mediatrainingen

Silent Speakers traint o.a. directeuren, burgemeesters, bestuurders, managers, communicatieadviseurs, topsporters, advocaten en politici. Onze mediatrainingen zijn speciaal bedoeld voor mensen die namens hun organisatie het woord moeten voeren. Dat kunnen directeuren, managers of bestuurders zijn maar ook communicatieadviseurs, woordvoerders of marketingmanagers.Wij trainen op verschillende niveaus. Of u nu een ervaren woordvoerder bent of net de eerste stappen zet binnen het woordvoerdersvak, we spelen optimaal in op uw individuele leerbehoefte.

Maatwerk

Onze mediatrainingen zijn puur maatwerk. Afhankelijk van de behoefte trainen we incompany. In onze professionele tv-studio of op locatie. Uw eigen casuisitiek staat centraal. Vooraf vindt een uitgebreide intake plaats. Er wordt in kleine groepen getraind van minimaal 3 en maximaal 6 personen maar het is ook mogelijk om bij ons individueel een mediatraining te volgen. Dit garandeert dat u uitgebreide persoonlijke feedback ontvangt op uw mediaperformance en tevens leert van uw mede-cursisten. Vooraf, tijdens en achteraf maken we gebruik van een stuk mediacoaching.

Ervaringen

De kracht van de mediatrainingen van Silent Speakers ligt erin dat mediatrainer Ben Posthumus
in staat is mensen een omgeving te bieden waarin ze zich prettig voelen om zich kwetsbaar op te
stellen, issues te delen en openstaan voor feedback. Tegelijkertijd weet Ben de meest kritische
vragen te stellen op een manier die je het bloed onder de nagels kan halen. En die combinatie vind
ik voor een goede, professionele mediatraining essentieel’

‘Laagdrempelige mediatraining met waardevolle oefeningen binnen een afgewogen en interessant programma. Deskundige, resultaatgerichte mediatrainer en voormalig woordvoerder die dus uit het woordvoerdersvak komt en daardoor zijn vak tot in de puntjes beheerst’

‘Verrassende dynamische aanpak. Veel doen (praktijkoefeningen voor camera: presenteren, interview, persconferentie), theorie in steekwoorden. Positief stimulerend waardoor je je op je gemak voelt. Training is intensief maar interessant tot einde en belangrijke ervaring is dat er veel blijft beklijven.’

‘Aan de hand van echte cases hebben we kernboodschappen geformuleerd en voor de camera geoefend. De vertrouwelijke en ontspannen sfeer zorgde voor goede feedback van trainer en collega’s. Het was een intensieve maar zeer leerzame dag.’

‘Vanuit verschillende rollen en diverse (crisis)situaties hebben we geoefend met het verwoorden van kernboodschappen voor de camera. Het enthousiasme van de trainer is daarbij aanstekelijk. De hele dag houdt hij energiek de vaart er in. Verbeterpunten brengt hij op een motiverende manier. Ondertussen zijn de oefeningen niet gemakkelijk. De ˜papieren” kernboodschappen weten we nu individueel in onze eigen woorden to-the-point te brengen. Leuk om te zien hoe ieder dat doet. Een bijzonder geslaagde mediatraining.’

Beleven
‘Beleven’ staat centraal tijdens al onze intensieve, interactieve en praktische mediatrainingen. Alle oefeningen wordt ‘live’ opgenomen met een camera en na afloop grondig geanalyseerd. U ontvangt uitgebreide feedback op uw mediaoptredens.

Intake
Vooraf vindt er een uitgebreide intake met de deelnemers plaats. Waardoor deze mediatraining optimaal aansluit op uw leerbehoeften van de deelnemers. Ook vragen wij van u om voorafgaand aan de training voor u relevante casuëstiek in te brengen. Vanzelfsprekend scannen we vooraf hoe uw organisatie al eens in het nieuws is geweest en bekijken hoe uw organisatie in het nieuws zou kunnen komen.

Incompany
Onze mediatrainingen zijn incompany/maatwerk trainingen. U traint samen met een aantal collega’s voor wie deze training ook relevant/interessant is. En waarbij u intensief wordt voorbereid op elk denkbaar mediaoptreden. Wij zien bijvoorbeeld vaak dat de directie van een bedrijf of het bestuur van een (overheids)organisatie deze training samen volgt met mensen die verantwoordelijk zijn voor de communicatie of marketing.