Spreken voor een groep? Bijeenkomsten leiden? Omgaan met een kritisch publiek? U heeft slechts 1 kans om uw boodschap helder voor het voetlicht te brengen! Dan wilt u niet geconfronteerd worden met toehoordersangst, een emotioneel publiek of lastige vragen waarvan u geen idee heeft hoe u hier mee om kan gaan. Gelukkig is de vaardigheid presenteren voor groepen te leren!

Met de training Presenteren verbetert u al in 1 dag uw ‘personal performance’ door middel van de vele praktische oefeningen. Zo staat u gegarandeerd stevig in uw schoenen voor uiteenlopende groepen. Tjdens de training worden uw presentaties meerdere keren ‘live’ opgenomen met een professionele camera waardoor u optimaal inzicht krijgt in zowel uw presentatiekracht als uw ontwikkelpunten. Denk hierbij aan houding, stemgebruik, openen en afsluiten van presentaties, non-verbale communicatie, overtuigingskracht en omgaan met een kritisch publiek.

Vooraf vindt, afhankelijk van uw wensen, een mondelinge dan wel schriftelijke intake plaats. Er wordt in kleine groepen getraind van minimaal 3 en maximaal 6 personen. Dit garandeert dat u uitgebreide persoonlijke feedback ontvangt op uw presentatie en daarnaast ook leert van uw mede-cursisten.

‘Leerzame training met enthousiaste trainer. Veel bruikbare tips gekregen over presenteren/leiden van een bijeenkomst die ik ook kan gebruiken in voorbereiding voor presentaties van anderen (bijvoorbeeld bestuurders) Zeker een aanrader voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met presenteren/leiden van een bijeenkomst. Een 9!’

Voor ervaren en minder ervaren sprekers

De training Presenteren voor groepen wordt op verschillende niveaus aangeboden. Van basistrainingen voor mensen met weinig ervaring met het spreken voor groepen tot masterclasses voor ervaren mensen.

Presenteren voor een kritisch publiek

Speciaal voor deelnemers die te maken krijgen met een kritisch/lastig publiek bieden wij trainingen die mensen voorbereiden op bijeenkomsten waar sprekers te maken krijgen met weerstand van het publiek. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen bij het presenteren van omstreden plannen waarvan de verwachting is dat het publiek de boodschap niet zal accepteren. Tijdens de training brengen wij deelnemers in lastige situaties waarna praktische handvatten worden aangereikt om hier effectief mee om te kunnen gaan. O.a. inzicht in groepsdynamica, zelf de regie houden en conflicthantering passeren de revue.

‘Ik vond het een super ervaring. Jezelf terugzien op camera is wel even slikken, maar je ziet wel met eigen ogen wat er goed was en wat er beter kan. Je wordt uitgedaagd om het jezelf moeilijk te maken en door de ongedwongen sfeer lukte dat goed. Geen standaardtraining. Echt een aanrader.’

‘Ik heb wel vaker trainingen Presenteren gevolgd maar deze cameratraining Presenteren van Silent Speakers was zeer goed. In kleine groep de kans gehad om veel te oefenen. Je presentatie wordt professioneel opgenomen met een camera waarna je uitgebreid feedback krijgt. Structuur in presentaties, creatief openen en afsluiten, stemgebruik, non-verbale communicatie en ook omgaan met kritisch publiek, het zat er allemaal in. Ik kan het allemaal direct toepassen in de praktijk. Prachtige locatie en deskundige, enthousiaste trainers.’