Onze mediatrainingen zijn altijd maatwerk. Effectief en vooraf helemaal afgestemd op uw wensen. Zolang het coronavirus nog rondwaart kunnen we desgewenst voor de zekerheid nog de anderhalve meter aanhouden als u dat wilt. U volgt onze mediatraining op maat sowieso altijd met collega’s, dus nooit open inschrijvingen met onbekenden. Een bewuste keuze omdat u vanzelfsprekend niet zomaar vertrouwelijke informatie deelt met anderen.

Kleine groep of 1 op 1

We trainen in altijd in kleine groepen waarbij u altijd met uw eigen collega’s een mediatraining volgt. Dit betekent dus dat altijd actuele cases van uw eigen organisatie centraal staan. U kunt ook kiezen voor een individuele 1 op 1 mediatraining op maat. Na een intake (mondeling of schriftelijk) gaan we op maat met u aan de slag met actuele, voor u relevante overtuigende kernboodschappen. Uiteraard maken we u bewust van zowel de kansen die u kunt benutten als de valkuilen die u kunt omzeilen tijdens uiteenlopende interviews. We scannen samen met u het huidige medialandschap en haar journalisten. Waar moet u allemaal rekening mee houden als u contact heeft met journalisten? Welke afspraken zijn essentieel? Wat is de invloed van de reputatie van een bepaald programma of journalist en hoe kunt u hier het beste mee omgaan?

Authentiek

We gaan tijdens onze mediatrainingen altijd praktisch aan de slag met alle vragen die kunt krijgen of zou kunnen krijgen van uiteenlopende media en de antwoorden hierop. Vanzelfsprekend staan eigen cases centraal. We trainen u in het authentiek beantwoorden van vragen en het optimaal pakken van regie tijdens interviews.

We leren u geen ‘trucjes’ maar gaan uit van het optimaal inzetten van uw ‘personal performance’.

Feedback en feedforward

Tijdens onze mediatrainingen kunnen we uw interviews, presentaties, persgesprekken en persconferenties meerdere keren ‘live’ opnemen en na afloop constructief voorzien van feedback en feedforward.

Privacy

Silent Speakers hecht grote waarde aan de privacy van haar deelnemers. Nadat de opnames bekeken zijn worden deze in principe gewist tenzij u zelf van te voren aangeeft de beelden nog eens te willen terugzien. Dit gebeurt dan binnen een beveiligde leeromgeving.

Resultaat mediatraining

Het resultaat van al onze mediatrainingen is dat u onder alle omstandigheden regie houdt over alle interviews die voor u relevant zijn of zouden kunnen worden. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor allerlei crisissituaties die voor u actueel zijn of zouden kunnen worden.

Afterservice

Na het volgen van onze mediatrainingen ontvangt u digitaal het uitgebreide presentatiemateriaal. Ook kunt u na afloop kosteloos gebruik maken van onze praktische media-adviezen als u (on)verwacht in de media komt of dreigt te komen.

Nieuwsgierig? Neem direct contact op