Camera-overval actueler dan ooit

Een door leerlingen gefilmd en op sociale media massaal gedeeld fragment van een vechtpartij op uw school, boze ouders die de media dreigen in te schakelen vanwege een (vermeende) misstand op uw school, een leerling die zegt aangerand te zijn door een leerkracht, een uit de hand gelopen examenfeest, dronken leerlingen tijdens een examenreis naar het buitenland, zelfmoord van een leerling…. Een greep uit issues die we recent trainden tijdens de mediatraining voor schoolbestuurders en -directeuren ….U kunt maar beter goed voorbereid zijn…

In de spotlights

Uw school is een buitengewoon nieuwswaardige organisatie voor kritische journalisten.
Hoe reageert u als bestuurder of directeur als er onverwacht een cameraploeg op de stoep van uw school staat? De camera-overval als ‘verrassing’ is actueler dan ooit. Het doel is vanzelfsprekend om u meer te laten zeggen dat u wilt of kunt zeggen, u uit de tent te lokken en u te verleiden tot uitspraken die u in moeilijkheden kunnen brengen. En dan zwijgen we nog even over allerlei crisissituaties waarmee u als bestuur geconfronteerd kunt worden…

24/7 in het nieuws 

U kunt als schoolbestuurder of schooldirecteur in potentie 24/7 in het nieuws komen en dit geldt evenzo voor uw docentencorps. Iedereen is in potentie ‘journalist’ met een mobiele telefoon in combinatie met de mogelijkheden die social media tegenwoordig bieden.

Uw cases centraal

Tijdens mediatraining voor schoolbestuurders en -directeuren bereiden we u optimaal voor op alle voor denkbare kansen en valkuilen in relatie tot omgaan met de media. Gedurende een intensieve trainingsdag staat u meerdere keren in de spotlights met eigen cases die voor u en uw medeschoolbestuurders en -directeuren actueel en relevant zijn. Door middel van een zorgvuldige persoonlijke intake vooraf heeft u de garantie dat we samen met u op maat aan de slag gaan met voor u relevante issues.

Privacy

Vanzelfsprekend is uw privacy 100% gewaarborgd; de camera-opnames wissen we na het bekijken direct en het hoeft geen betoog dat alle informatie die u ons voor, tijdens en na de mediatraining verstrekt strikt vertrouwelijk is en blijft.

Locatie

Silent Speakers beschikt door heel Nederland over stijlvolle locaties die uitermate geschikt zijn voor mediatrainingen. Er is dus altijd een mediatrainingslocatie bij u in de buurt.

Meer weten over de mediatraining voor schoolbestuurders en -directeuren?

Mail info@silentspeakers.nl of bel (0570) – 623 923.