HOE LEIDT U BIJEENKOMSTEN VOOR KRITISCH PUBLIEK?

De training Bijeenkomsten leiden, is bedoeld voor gespreksleiders die niet zozeer direct zelf een presentatie hoeven te verzorgen maar wel verantwoordelijk zijn voor het communicatief managen van lastige presentatiebijeenkomsten waarbij weerstand vanuit het publiek wordt verwacht. Als onafhankelijke gespreksleider wordt van u verwacht dat u bondig en helder een bijeenkomst kunt inleiden, managen en afsluiten. U stelt de sprekers voor, stelt vragen aan het publiek, en (h)erkent en benoemt de weerstanden die leven bij het publiek. Ook zorgt u voor een vloeiende communicatie tussen de spreker(s) en het publiek.

U doorziet groepsdynamica, speelt in op de emoties die bij het publiek leven en u kunt de-escalerende communicatietechnieken toepassen. Het leiden van bijeenkomsten vergt van uw als gespreksleider uiteenlopende communicatieve vaardigheden. Deze worden intensief getraind tijdens deze training. De training is o.a. bedoeld voor communicatiemanagers en -adviseurs, beleidsambtenaren, bestuurders en managers die op moeten treden als gespreksleider.

‘We kijken zeer tevreden terug op de gespreksleiding van Silent Speakers. Het was een spannende bijeenkomst over een ingrijpende organisatieontwikkeling. Alles bij elkaar had het precies het effect waar we op hoopten, lekker vraag-gestuurd. Het voorzitterschap van ‘Silent Speaker’ Ben Posthumus pakte prima uit. We vonden hem van grote meerwaarde. Als constructieve ‘advocaat van de duivel’ stelde hij precies de vragen die gesteld moesten worden. Dit leidde tot een mooie interactie met de zaal.’

Terug naar Presenteren voor (grote) groepen

De training is oa bedoeld voor communicatiemanagers en -adviseurs, beleidsambtenaren, bestuurders en managers die op moeten treden als gespreksleider.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe u alles uit uw presentatie kunt halen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Maak een afspraak